Tol Plaatwerk beschikt over een uitgebreid en modern machinepark waarmee de mogelijkheden in plaatbewerking zeer divers zijn. Heeft u een vraag over een van onze bewerkingen? Neem dan gerust contact met ons op.

CAD/CAM

Wij werken met INVENTOR & HiCAD, dat zijn flexibele 3D pakketten en behoren tot de meest vooruitstrevende softwarepakketten in de CAD/CAM wereld. Als u als klant een 3D model wil laten produceren kunt u een universeel 3D formaat (.STEP) toesturen waarna wij deze kunnen inlezen en omzetten naar product dat wij kunnen produceren.

Pons/lasersnijden

Tol Plaatwerk is in bezit van een grootformaat pons/lasermachine (Trumpf Trumatic 7000L). Hiermee kunnen wij platen tot 3000x1500 mm snijden, ponsen, tappen, vervormen en graveren. Speciale stempels zijn toe te passen om bijvoorbeeld luchtsleuven, verzinkingen en verdiepingen in een plaat te vervaardigen.

Ontbramen

Voor een goede hechting van een eventuele coating en het afronden van scherpe randen zijn wij in het bezit van een Costa ontbraammachine.

Inpersmogelijkheden

De mogelijkheden in plaatwerk voor inpersmoeren, draadeinden en afstandssteunen zijn bij Tol te realiseren met onze PEMserter 2000. Bekijk de mogelijkheden op Onkenhout.

Buigbank

Er zijn op dit moment drie buigbanken ter beschikking waarvan de twee nieuwste een LVD kantbanken easy-form-9 220/40. Uitgevoerd met lasermeetsysteem en buighulp. Daarbij is voor de automatisering gekozen voor het software programma CADMAN B.  De derde bank betreft een Safan Darley E-Brake 150-200T. Een zuinige elektrische buigbank die producten tot 4 meter breed kan buigen. Tol beschikt over een groot scala aan groeven en messen of eventueel assen voor een radius. Speciale wensen? Vraag Johan Tol naar onze mogelijkheden.

Walsen

Wij kunnen walsen tot een binnendiameter van ongeveer 115 mm met een maximale plaatbreedte van 2 meter.

Lastechnieken

Tol Plaatwerk heeft uiterst ervaren personeel dat beschikt over lastechnieken zoals MIG/MAG, TIG en puntlassen van aluminium, roestvast staal en staal maar ook specialistische technieken zoals hardsolderen van koperen beplating. Wij beschikken ook over plaatsingsgereedschap voor stiftlassen van bouten en vlakstekers. Een lasrobot (MIG) staat 24-uur beschikbaar voor serielassen en repeteerwerk.

Oppervlaktebehandelingen

Als voor- of nabewerking van een product kan het geslepen of geschuurd worden (in richting of richtingloos). Producten van roestvast staal kunnen worden gebeitst, wij beschikken over ons eigen beitsbad. RVS producten worden eerst ontvet, daarna gebeitst door onderdompeling en vervolgens onder hoge druk afgespoten. Het doel hierbij is het verwijderen van oxiden, aanloopkleuren en het schoonmaken van lasnaden. Vervolgens worden de producten gepassiveerd met als doel het herstel van de oppervlaktegesteldheid hetgeen de hoge corrossieweerstand geeft.

Zagen

Voor het afkorten of in verstek zagen van profielen en stafmateriaal beschikken wij over twee bandzaagmachines die automatisch, semi-automatisch of handmatig bediend kunnen worden. Wij hebben een grote en diverse voorraad van verschillende profielen, kokers, buizen en stafmateriaal.

Spuit- en moffelinrichting

De eigen spuit- en moffelinrichting Vol-Opp B.V. verzorgt de oppervlaktebehandeling van alle plaatwerkproducten.
We maken gebruik van elektrostatisch poedercoaten, waarbij een uitstekende hechting, een grote mate van hardheid en een goede buitenbestendigheid kan worden gewaarborgd. Heeft u een product dat een nieuwe coating nodig heeft? Wij zijn in staat materialen te coaten met een maximale lengte tot 5 meter en tot 300 kilo per onderdeel. De laagdikte is bij een normale behandeling voor binnentoepassingen 50 micron. Bij grotere laagdikte onstaan geen druppels of zakkers.  Als voorbehandeling maakt Vol-Opp B.V. gebruik van een chemische sproeitunnel. Hierbij wordt het product in een gesloten cabine onder hoge druk afgespoten met een grote hoeveelheid vloeistof, waardoor alle delen van het materiaal worden bereikt, grondig gereinigd en voorzien van een hechte onderlaag voor de coating. Neem contact op met Franklin Tol voor meer informatie.

Uitbesteden

Wenst u misschien een bewerking die wij niet binnenshuis kunnen doen? Dat is geen probleem - wij doen waar we goed in zijn en voor andere bewerkingen hebben wij onze partners.